Bíbor Páncélos Pusztítók
Weboldal designer: [-BPP-] KomondorHun

MENÜ
Leírás/Használat:
==============

Elsõ lépés - Elõkészület/Letöltés

A telepítõ csomag kliens változata (amit a felhasználók telepítenek fel) jelenleg beta21 állapotban van, amit a fejlesztõk honlapjáról érdemes letölteni. (Ott lelhetõ fel a legfrissebb verzió). Tehát kiválasztod a rendszerednek megfelelõ változatot (32bites Kliens - 12,9 Mb), és letöltés után már neki is lehet feszülni a telepítésnek.

Ennél a pontnál megjegyezném, hogy ügyeljünk a telepítési útvonalra, mert a késõbbiek során a magyar nyelv telepítésekor/ témák telepítésekor fontos lesz. (ha telepíteni akarjuk)

Itt lehet beállítani, hogy hol szeretnénk tárolni a konfigurációs beállításokat. Alapesetben a telepítési könyvtárba ajánlja be, érdemes ezt választani !

Második lépés - Indulás

A program elsõ indításakor egy rövid "félautomata" beállításon kell végighaladnunk !

Ennél a pontnál állíthatjuk be a programot, hogy csak egy bizonyos billentyû folyamatos lenyomásával aktiváljuk a mikrofonunkat. A TS -t használó közösség (Klánunk) ennek a megoldásnak örül a legjobban. Nem mindig szerencsés dolog, ha a billentyûzetünk kattogása, vagy a családunk egész-estés szappanoperája hallatszik folyamatosan a fülünkbe. Tehát nem kötelezõ, de ez a beállítás az ajánlott.

Most a gombnyomásra állított mikrofonunk erõsségét állíthatjuk be. A 0 -ig ideális, szerintem már az fölött torzíthat.

Beállíthatjuk azt is, hogy a billentyûzetünk melyik gombjával némítsuk le a programon belül a hangszóróinkat. Ez akkor jöhet jól, ha telefonálnunk kell, vagy odahaza akarsz beszélni valakivel.
Ezzel készen is volnánk.

Ha ismerjük a TS3 -as szerver címét ahová menni szeretnénk, akkor érdemes egybõl a könyvjelzõkben létrehozni, hogy késõbb akár automatikusan indulhasson is. Például szolgáljon a Hungarian Gamer Fleet TeamSpeak3 szervere.

Eredetileg a könyvjelzõkben van egy teszt szerver cím beállítva, de mivel én oda soha nem fogok felmenni, ezért az ott lévõ adatokat írtam át, a HGF TS adataira. Beállíthatod a szerver lista nevét, címét - portját, a saját, azon a szerveren megjelenítendõ beceneved, továbbá különbözõ, a késõbbiek során beállított profilokat, azt, hogy a program indításakor csatlakozzon-e egybõl ehhez a szerverhez. Mindig nyomj az "Apply" -ra, vagy "Alkalmaz" -ra az "OK" lenyomása elõtt!

Bekerült a listába az egyik vagy egyetlen kedvenc TS szerverünk. A fenti menüsorral tarthatjuk kordában a TS szerverek sokaságát (???), lentebb pedig találsz egy ikon gombot, hogy a listában szereplõ szerver neve elé egy kis képet vagy logót biggyeszthess (csodálatos magyar szó) be.

Legközelebb már csak egy-két klikk, és már fent is vagy.Harmadik lépés - Hasznos mûveletek/Funkciók Használata


Chat Funkció

A TS3 kapott egy "átlagos" chat funkciót, hogy a lehetõ legkevesebbet kelljen egerésznünk, ha a közösbe, az adott csatira, vagy egy bizonyos személynek akarunk írni. Alapesetben alul a szerveré, és annak a szobának a füle látszik, ahol épp tartózkodunk. Privát üzenetként, a célszemélynek a nevére duplán klikkelünk, és már írhatjuk is az üzenetet. Arra mindenképp figyelj, hogy az a fül legyen aktív (kijelölve), ahová az üzenetet szánod.

Rendszerhangok Letiltása

És akkor vissza a 1 -es ponthoz... Akit zavar a tüneményes nõi hang, aki mindig a lehetõ legrosszabbkor szól közbe, hogy ez meg az csatlakozott, vagy lelépett stb. a TS-rõl..., nos gyorsan fogjuk be a száját. (Mazohistáknak nem kötelezõ!!!)

Settings/Options/Notifications/Sound Pack -> Deactivated , Alkalmaz és OK !


Több Szerveren Egyszerre

A TeamSpeak 3 Klienssel egy idõben több szerveren is fentlehetünk, hála az ablak rendszerû kivitelnek, elég csak beírni a másik szerver Adatait a Connectionsnél, vagy a Bookmarksnál kiválasztani és a Connect In New Tab -ra kattintani. Így fent maradunk azon a szerveren ahol eddigis fentvoltunk, de megnyílik elõttünk a másik !
Természetesen egyszerre csak 1 szerveren beszélhetünk, a többin csak hallgathatjuk az épp folyó beszélgetést, de bármelyik pillanatban válthatunk közöttük


Szobák

A szerver névre klikkelve jobb egér gombbal, további nagyon hasznos funkciót érhetünk el. Mégpedig azt, hogy egy klikkel lehet kinyitni és bezárni a szerveren lévõ összes szobát. Nem mellesleg meg is jegyzi ha csak egy - két szobát hagysz nyitva, tehát nem fog le - föl ugrálni, ha valaki beesik, és szobára megy.


Csoportkezelés

Végezetül mostanra hagytam az egyik legfontosabb funkcióját a dolognak. Mivel a TS3 -al képesek vagyunk a csoportoson kívül, egyedi, személyre szabott jogosultsági lehetõségeket is eszközölni, ezért a személyes jogosultságokat mi magunk menthetjük el egy .ini állományba, melyet biztonságos helyre mentve, például rendszertelepítés után bármikor visszaállíthatunk szerver admin nélkül is. Nagy kunszt... gondolhatnánk. Ezt tudta a 2 -es is, visszaállítgatás nélkül. Viszont az nem használ SQL adatbázist és ha az a TS elszáll, akkor nincs adatbázis, hogy vissza lehessen állítani.


Default Channel(alapértelmezett szoba) használata

A TS3nak, akárcsak a TS2-nek van default channel funkciója, amivel azonnal a kívánt szobába kerülünk, amint csatlakozunk a szerverre. A következõ 2 lépésben megmutatom, hogy lehet ezt beállítani.

A menüsorból válasszuk ki a Könyvjelzõk(Bookmarks)--->Könyvjelzõk funkciót

Az Alapértelmezett szoba melletti szövegdobozba írjuk be az erre a célra szánt szobának a nevét, vagy kattintsunk az ott lévõ Current gombra, és akkor automatán az a szoba lesz az alapértelmezett, amiben éppen tartózkodunk. Vigyázzunk arra, hogy se a szoba, se az alszoba(subchannel) nevében ne legyen /, mert akkor nem fog mûködni. Ez azért van így, mert a szövegdobozba a / után következõ szoba neve az alszoba (subchannel). Íme egy példa, hogy hogyan kell beírni: Horda Team/Zene\Film\Pihenõ A Horda Team utáni / elõtt, és után nincs szóköz. Mint láthatjátok a \ mûködik, és tudomásom szerint minden más speciális karakter is.


Codec, és sávszélesség beállítások

Érkeztek olyan visszajelzések is, hogy egyeseknek akadozik, recseg, belassul a hang, és laggol a játék, amióta a TS 3 -at használják. Ennek az oka, hogy a TS 3 igaz, hogy tisztább hangot produkál, de ennek az az ára, hogy valamivel nagyobb sávszélességet foglal le. Éppen ezért, akiknek gyenge a feltöltése, azoknál jelentkezhetnek ilyen problémák. Aggodalomra azonban nincs ok, mert hála az égnek be lehet állítani, hogy az adott szobában milyen codec fusson, és milyen hangminõséggel. Könnyûszerrel lebutítható a TS 2 szintjére, erre azonban csak a Channel, vagy Server adminoknak van jogosultságuk. Mivel minden SA tudja, hogy ez hogy mûködik, az alábbi pár lépés a Channel Adminoknak szól. Ha a CA nem elérhetõ, nyugodtan szólj valamelyik SA -nak, õk is segíteni fognak. (S betû van a neve mellett)

Jobb egérrel kattintsunk a kiválasztott szobára, majd válasszuk ki a Szoba szerkesztése (Edit Channel) pontot

A Kodek melletti legördülõ menüben lehet kiválasztani, hogy melyiket kívánjuk használni. Minél nagyobb kodeket választunk, annál tisztább lesz a hang, de annál több feltöltést igényel.

A kijelölt szám jelzi, hogy az adott beaállításokkal mekkora feltöltést igényel a TS, miközben beszélünk. A kijelölt csúszkával is a hang minõségét lehet állítani.
16KHz 7-es minõségen elvileg senkinek sem akadhat, akinek ment a TS2. Ha mégis, mindenki állítsa be saját igényeinek megfelelõen.


Feltöltés a Szobákba

A TeamSpeak 3 ban lehetõséget kapunk Fájlok feltöltésére a szobákba, kattintsunk a kívánt szobára az egér középsõ gombjával és egy egész Feltöltésre és Fájlkezelésre szolgáló eszköztár jelenik meg elõttünk. A szobákból letölteni fájlt szintén az adott szobára az egér középsõ gombjával kattintva tehetjük meg.

Jogosultságok Kiadása

A TS3-ban többféle jogosultságosztályt hozhatunk létre mint a 2õben Ezeket az emberünkre jobb gombbal kattintva aktiválhatjuk rajta, a tagokra jobb gombra kattintva különbözõ beállítási lehetõségeket látunk úgy mint ha magatokra kattintanátok. (Bizonyos funkciók eléréséhez SA vagy azzal egyenértékû jogosultság szükséges)

Avatar kezelés

A TeamSpeak 3 -ban feltölthetünk magunkról vagy akárkirõl/mirõl képet, és ezt beállíthatjuk Avatarképként, ha valki ránkkattint a jobb oldali ablakban megjelenik neki az Avatarkép. (Beállítása --> Jobb gomb saját magadra --> Set Avatar)

 

Menü

Szavazás

[BPP] Clan Hallottál e már rólunk ?
Igen és szeretnék tag lenni
Nem de szívesen megismerném
Lehet nem tudom
Nem
Igen
Igen de nem érdekel
Nem de nem is érdekel
Hallottam már róla
Asztali nézet